Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Alcatel 1T 10" 8082 Rom Yükleme Sorunu
Alcatel 1T 10" 8082 Rom Yükleme Sorunu
cetince44 - #1
bu hata raporunu alıyorum çözüm hakkında bilgisi olan varmı S_Security_Secure_USB_DL_DA_RETURN_INVALID_TYPE 6104
Merhabalar, aynı tabletten bende de var, rootlu rom indirdim ama orjinal sistem yedeği almadan yükleme yaptım. Yüklediğim rom ise hiç bir işe yaramadı. Wifi çalışmıyor, gps çalışmıyor, orjinal yazılımdan kat be kat yavaş çalışıyor. S gotu yazılımı terminal okuma hatası veriyor. Alcatel suit yazılımı ise en son sistem sürümü kullanıyorsunuz diye güncelleme yapmıyor.Orjinal Go Oreo yazılımı olan arkadaş varsa paylaşabilirse minnetar oluruz. Çetin arkadaşın aldığı flash tool uyarısı elindeki romun uyumsuzluğundan dolayı, bu cihazın android 7.0 sürümü yok.
@EliteMan, dostum şu ana kadar baktığım bütün romlar aynı. 1T 10 model olarak 7.0 sürüm var. Bu sürüm muhtemelen aynı model ismini kullanan başka bir cihaz. U3A 10 Wifi model için bulunan rom ise bahsettiğim root atılmış rom ve hiç bir işe yaramıyor. 6 7 önce piyasaya çıkmış cihaz için rom bulamıyoruz.
EliteMan - #9
muhtemelen aynı dediğiniz yazılımı denermisiniz
sonucta denemekten zarar çıkmaz
Dostum 1T 10 model romda flash tool @cetince44 'ün aldığı hatayı veriyor. U3A 10 wifi için olan rom ise yükleniyor ama dediğim gibi wifi, gps, bluetooth vs çalışmıyor ve bildiğin kaplumbağa kadar yavaş.
EliteMan - #11
şuan bulabildiğim yazılım bu sizin için biraz daha araştırma yapayim
Ozkansahin - #12
Valla benim 2 aydır aramadığım site kalmadı, hatta ücretli bir siteden rom bile indirdim ama indirdiklerimde yanı romlar çıktı. Kötü bir durum. Alcatelin sitesinde sadece yazılım indirme araçları var windows için ama hiç bir işe yaramıyor. Dahada enteresan olanı suit programı yazılımın sahte olup olmadığını bile algılayamıyor ve koskoca alcatel serverda kalabalık etmesin diye orjinal flaşlanabilir yazılımları sitesine koyamamış. Xda forumda bile bu cihazla alakalı dişe dokunur konu açılmamış. Bir çok forumu araştırdım ama sonuç sıfır. Bakalım ilerde bir hayırsever orjinal yazılımı yüklerse işimiz kolaylaşır. Benim hatam, yedek almak için vakit harcamamak oldu. Bulabilirsem aynı cihazdan çevremde ondan yedek alıp yüklemek olacak. Ama şu ana kadar yok.
hocam ben 3 gün aradım bulamadım iade verdim u3 a10 ile dediğiniz gibi o yazılımdada hiçbirşey yok ve yavaş şu an mümkün değil gibi cihazın yazılımı
EliteMan - #19
artık yazılım çıkınca
Mustafa Güler - #20
Selamlar , Bu tabletin yazılımı bana da lazım. Internette bulunan rom'lar mt6580 işlemci için uyumlu. Fakat benim tabletin işlemcisi MT8321. Farklı yazılımlar yüklerken hata veriyor. Alcatel U3A uyumlu denmiş. lakin bunu kurup , tableti açabilsem bile wifi / bluetooth çalışmıyor. Bu konuda yardımcı olabilecekler varsa lütfen yorumlarınızı bekliyorum
Selamlar , Bu tabletin yazılımı bana da lazım. Internette bulunan rom'lar mt6580 işlemci için uyumlu. Fakat benim tabletin işlemcisi MT8321. Farklı yazılımlar yüklerken hata veriyor. Alcatel U3A uyumlu denmiş. lakin bunu kurup , tableti açabilsem bile wifi / bluetooth çalışmıyor. Bu konuda yardımcı olabilecekler varsa lütfen yorumlarınızı bekliyorum
Henüz bu tabletin official stock rom'u forumlara düşmedi. İndirilebilir olan romların birisi zaten bu cihaza ait değil, diğeride root yapılmış ve bir çok işlevi devre dışı kalmış özensiz bir şekilde portlanmış bir rom. Orjinal firmware bulduğumda buradan paylaşıcam kardeşim.
Henüz bu tabletin official stock rom'u forumlara düşmedi. İndirilebilir olan romların birisi zaten bu cihaza ait değil, diğeride root yapılmış ve bir çok işlevi devre dışı kalmış özensiz bir şekilde portlanmış bir rom. Orjinal firmware bulduğumda buradan paylaşıcam kardeşim.
Teşekkürler , umarım en kısa zaman da buluruz. Bu arada U3A firmware 'i ben de kurdum. Zaten dediğiniz gibi tek çalışan o piyasada. Ben de mac adresi alamıyor cihaz. O nedenle wifi çalışmıyor. Sizde de öyle mi ? Yoksa ben mi bir şeyleri yanlış yapıyorum.
Teşekkürler , umarım en kısa zaman da buluruz. Bu arada U3A firmware 'i ben de kurdum. Zaten dediğiniz gibi tek çalışan o piyasada. Ben de mac adresi alamıyor cihaz. O nedenle wifi çalışmıyor. Sizde de öyle mi ? Yoksa ben mi bir şeyleri yanlış yapıyorum.
Mac adresi alamamaktan değil, yazılım root yapılırken yanlış portlanmış. Wifi, bluetooth, gps ve bir çok özellik çalışmıyor. Yani sizin yanlış yaptığınız bir işlem yok. Orjinal yedek veya forumlardan yazılım bulursam paylaşım yapıcam.
Mac adresi alamamaktan değil, yazılım root yapılırken yanlış portlanmış. Wifi, bluetooth, gps ve bir çok özellik çalışmıyor. Yani sizin yanlış yaptığınız bir işlem yok. Orjinal yedek veya forumlardan yazılım bulursam paylaşım yapıcam.
Bende yazmıştım ama verdikleri cevap sitede yer alan s_gotu_5.4.3.exe yazılımını indirin oldu. Terminal okuma hatası veriyor dedim, bir daha dönen olmadı
Mustafa Güler - #33
Peki bişey sorcam , ben android'e yabancıyım. Hep IOS kullandım. Bu tabletin açılışında çıkan " enjoy.now " yazısı nedir ? Yeni yazılım yüklediğimiz zaman o yanıp sönen enjoy.now yazısı gidecek mi ?
Bende yazmıştım ama verdikleri cevap sitede yer alan s_gotu_5.4.3.exe yazılımını indirin oldu. Terminal okuma hatası veriyor dedim, bir daha dönen olmadı
Bana da aynı şekilde döndüler. Ama dediğiniz gibi “Read Terminal Information Failed” hatası veriyor.Buna bir çözüm yok mu acaba ? İnternette fazla bir bilgide yok bu hatayla ilgili.
o download agentta bu model yoktu diye hatırlıyorum denediğimi hatırlıyorum şimdi.
istua - #40
@Paradox usta bu cihazdan bulup yazılımı çektim ama aynı model stabil çalışmayan rom yüklü cihaza atmaya çalışınca tüm sp flash tool sürümlerinde aynı hatayı alıyorum cache ve userdata seçmeden atmaya çalışınca 6045 hatası veriyor.Bunun için yapabileceğimiz bir şey varmıdır
@Paradox usta bu cihazdan bulup yazılımı çektim ama aynı model stabil çalışmayan rom yüklü cihaza atmaya çalışınca tüm sp flash tool sürümlerinde aynı hatayı alıyorum cache ve userdata seçmeden atmaya çalışınca 6045 hatası veriyor.Bunun için yapabileceğimiz bir şey varmıdır
Evet ustam bu model o araçta desteklenmiyor..Yükleme yüzde yüz olunca bu hatayı alıyorum tüm versiyonlarda.Normalde internette bu yazılım yok.Yedek çekebildim sağlam olan aynı modelden.Bunu çözebilirsek çok kişinin çöp olan tableti normale döner diye düşünüyorum..
Evet ustam bu model o araçta desteklenmiyor..Yükleme yüzde yüz olunca bu hatayı alıyorum tüm versiyonlarda.Normalde internette bu yazılım yok.Yedek çekebildim sağlam olan aynı modelden.Bunu çözebilirsek çok kişinin çöp olan tableti normale döner diye düşünüyorum..
Aldığınız hata ile ilgili bazı araştırmalar yaptım.
Bu sorun genellikle yedeklerin geri yüklenmesi veya cihazın Bootloader'inin kapalı olması durumunda ortaya çıkıyormuş.
Bazıları sorunun çözümü için ADB üzerinden system.img yapılmasını önermiş.
Yazılım yükleme işlemi için
Aldığınız hata ile ilgili bazı araştırmalar yaptım.
Bu sorun genellikle yedeklerin geri yüklenmesi veya cihazın Bootloader'inin kapalı olması durumunda ortaya çıkıyormuş.
Bazıları sorunun çözümü için ADB üzerinden system.img yapılmasını önermiş.
Yazılım yükleme işlemi için
Tamam usta yarın deneyeyim onu..Bende Çok bakınmıştımda fabrika çıkış imzalı olmadığından yazılımı kabul etmiyor gibi bir açıklamaya denk geldim.cheksum isimli bir programla bu hatayı atlayanı gördüm youtube de.Aynı işlemleri eksiksiz dikkatle yaptım ama sonuç aynı oldu
Tamam usta yarın deneyeyim onu..Bende Çok bakınmıştımda fabrika çıkış imzalı olmadığından yazılımı kabul etmiyor gibi bir açıklamaya denk geldim.cheksum isimli bir programla bu hatayı atlayanı gördüm youtube de.Aynı işlemleri eksiksiz dikkatle yaptım ama sonuç aynı oldu
Bende de benzer bir program vardı, size önerecektim ama işe yaramayacağını düşündüğüm için sonra vazgeçtim.
Siz önerilen programı bir deneyiniz, nasipse sonrasına daha sonra bakarız.
Bende de benzer bir program vardı, size önerecektim ama işe yaramayacağını düşündüğüm için sonra vazgeçtim.
Yok usta.Bu verdiğiniz versiyonda alttaki kırmızı indirme çizgisi bile çıkmıyor.Detaylı olarak denedim.Bir süre bekledikten sonra start brom error 2005 hatası veriyor.
Ustam bu sürümde cihazı hiç görmüyor hiç hareket yok.Driverlarda sorun yok
Yok usta.Bu verdiğiniz versiyonda alttaki kırmızı indirme çizgisi bile çıkmıyor.Detaylı olarak denedim.Bir süre bekledikten sonra start brom error 2005 hatası veriyor.
SP Flash Tool haricinde SWD Flash tool ile denedim.Sugar MTK SP Tool indirip onunlada deneyeyim o zaman.Eft,Nck,UMT ile de denedim aynı hata ile karşılaştım.Çözüm bulana kadar uğraşalım bakalım olacağı varsa olur artık
Bu Program lisanslı olduğu için deneyemedim.Crack olanı da bulamadım.Çok var aslında ama giriş bilgileri zaman aşımına uğramış sanırım çalışmıyor..Başka program araştırayım
Bu Program lisanslı olduğu için deneyemedim.Crack olanı da bulamadım.Çok var aslında ama giriş bilgileri zaman aşımına uğramış sanırım çalışmıyor..Başka program araştırayım
Olabilir.Özellikle indirdiğim sürümü silip şifresi verilen versiyonu indirip denedim hepsinde ama şifre yanlış diyor..3 Farklı şifre bulmuştum hepsi çalışmıyor