Dediğiniz gibi farklı amperli kaliteli adaptörler kullandım. Fakat sonuç vermedi. 2 ve 1,5 amper cihazlar vardı elimde. Teki samsung marka, teki de thl 5000 telefonumun adaptörü. Daha üstü yok şu an elimde. Eski bataryasını çıkartıp, direk adaptöre bağlantı yaparak doldurmuştum. Sonra da tableti açıp rom yükleme işlemlerini yapmıştım. O zaman arkadaşa söyleyeyim, cihazın içine bataryaya giden bir hat çekeyim. Batarya bitince direk adaptöre bağlasın fakat şarjda unutmasın. 2-3 saat sonra çeksin. Aslında içeriden bir köprü filan atıp yapabilsem daha iyi olur. Hem kötü görünmez.
Şöyle yapsam hocam sorun çıkar mı? Direk mini usb kısmından bataryaya hat çekeyim. Artı ve eksiyi direk vereyim. Fakat belli saatten sonra çıkarsın. Batarya bu şekilde bozulur mu? Ondan ziyade tehlike teşkil eder mi? Örneğin, adaptörü prize takınca 5V değer gönderiyor. Amper ise kaçsa onu veriyor. Fakat tablete giren akım, bataryaya gelene kadar artıyor mu, düşüyor mu? Eğer düşüyorsa tehlikeli.
Yeni pili de internetten almıştım, artık iade etmem. Yaklaşık aynı yöntem ile powerbank olarak kullanabilir miyim? Dişi bir usb ye bağlarım. Hem telefonu şarj ederim, bitince de aynı yuvadan kendini doldururum. Araya devreye gerek var mı acaba? Aldığım batarya
. Teşekkürler cevaplar için.