Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Xiaomi Redmi Note 9 Merlin Box Olmadan IMEI Repair (Risksiz ve Çok Basit)
Xiaomi Redmi Note 9 Merlin Box Olmadan IMEI Repair (Risksiz ve Çok Basit)
Arkadaşlar çok basit ve en risksiz yöntemi sizlerle paylaşayım.
- Arkadaşlar önce bootloader kilidi açık olması gerekiyor.
- Sonra ENG rom yüklüyoruz. (MiFlash ile, kesinlikle clean all seçili olacak unutmayın)
- Cihaz açılınca aşağıdaki komutlar ile partisyonları yedek alın nolur nolmaz. Yedekten sonra cihaz hafızasından bilgisayarınıza kopyalayıp saklayın.
Kod:
ls -al /dev/block/platform/*/by-name
dd if=/dev/block/mmcblk0p12 of=/sdcard/nvdata
dd if=/dev/block/mmcblk0p12 of=/sdcard/nvram
- Sonra cihazı fastboot moduna alıp şu iki partisyonu siliyoruz.
Kod:
fastboot erase nvdata
fastboot erase nvram
- Daha sonra Maui Meta 10 ile imei yazıyoruz.
Programı açıp alttan connect butonuna basıyoruz, telefonu tamamen kapatıp 5 saniye bekledikten sonra usb ile bağlıyoruz, bağlantı sağlanınca sol üst köşeden Load DB butonuna tıklayıp Read from target tıklıyoruz, sonra sağ üst köşedeki arama yerine tıklayıp İmei Download penceresini açıyoruz, burada dikkat etmeniz gereken şey 1. imei kısmına hiçbirşey yazmıyoruz, 2. imei kısmına ise imei nin ilk 14 hanesini yazıyoruz, 15 haneyi kendisi otomatik oluşturuyor, sonra Write butonuna tıklayıp yazıyoruz. Telefon ilk seferde programa bağlanmayabilir, telefonu ve programı kapatıp tekrar deniyoruz, ben 4. seferde bağlanabildim.
- Sim kart takıp şebekeyi test edin, sim kartın Sim 2 kısmında olmasına dikkat edin.
- Eğer herşey normalse Global rom yükleyip işlemi tamamlayın.
Hocam elinize sağlık ama bir sorum olacak, daha önceden imei atılmış bir redmi note 9'a bu işlem yapılabilir mi? BL kilidi kapalı. Ve yedekleri alıp almamak sorun çıkarır mı?(WI-FI'yi açınca nvram mı nedir full çekiyor gösteriyor ama öyle bir ağ yok.) Çıkarırsa ne ile karşılaşırım teşekkür ederim.
Hocam elinize sağlık ama bir sorum olacak, daha önceden imei atılmış bir redmi note 9'a bu işlem yapılabilir mi? BL kilidi kapalı. Ve yedekleri alıp almamak sorun çıkarır mı?(WI-FI'yi açınca nvram mı nedir full çekiyor gösteriyor ama öyle bir ağ yok.) Çıkarırsa ne ile karşılaşırım teşekkür ederim.
Bunu nasıl yapabilirim peki? Farklı bir cihazın mac adresi mi gerekli? Veya nvram ve nvdata bölümlerini silsem bu işlemdeki gibi (yedek almadan), Ya da şöyle sorayım ben bu konuda yaptığınız gibi eng rom, ime, global rom işlemlerini yapsam, düzelmez mi? Saygılar.
Bunu nasıl yapabilirim peki? Farklı bir cihazın mac adresi mi gerekli? Ya da şöyle sorayım ben bu konuda yaptığınız gibi eng rom, ime, global rom işlemlerini yapsam, düzelmez mi? Saygılar.
merhaba @elmor bey. teşekkür ederim verdiğiniz bilgilere. ben denedim benim merlin de imei değiştirme işlemini. kısca anlatayım başıma gelenleri. eng romu mi flasla yazdırırken miflash eror hatası verdi ve telefon kendiliginden tekrar açmaya başladı. eyvah dedim ilk başta şimdi logoda kalır dedim ama öyle bir şey olmadı. eng rom yüklü şekilde açtı. ve sorunsuz imei nosunu değiştirdim. not: en son mi flas la global rom yüklerkende mi flas hata veriyor ama işlem başarılı birde bu işlemden sonra güncelleme yaptım v,1,7 sürümüne ümei uçmadı sağlam güncelleme yapıldı. yani herşey yolunda. elmor beye teşekkürler.
Yazılım dosyalarının içinde komut dosyaları var, bu komut dosyalarında tanımlı komutlar var, hatayı veren bu komut satırlarından dönen olumsuz bir yanıt, hata vermesi pek önemli değil, işiniz başarılı şekilde olduysa takılmayın.
Hocam forumda baktimda eng son sonrası brick falan oluyor yazmislar ondan biraz korkuyorum
rdunen - #22
İşlemi düzgün yaptım ve başarılı tek karşılaştığım sorun nv ram wifi mac hatası onuda eng romdayken değiştirdim ve global sürüm yükledim sorunsuz . Cihazdan direk 12.0.8 güncelle yaptı imei ucmadi hala sorunsuz kullanıyorum
Xioami redmi note 9 için bu konu, redmi 9 ile redmi note 9 farklı cihaz. Bir önceki mesajında "note" için yazdığını düşünerek cevap verdim. Eğer cihazın note değilse cihazına zarar verebilirsin.
Bl kapalı redmi note 9 brom yöntemi ile eng rom yükleyip maui meta ile imei yazdım ancak sp flash tool ile normal rom yükleyince imei siliniyor normal romu yüklemenin başka bir yolu varmı bootloader kapalı
eselcuker - #32
ENG rom yüklü maui meta bağlantı yapmıyor acaba ne yapmam gerekiyor var mı bilgisi olan arkadaş yardımcı olabilecek
serious677 - #33
hocam mrb flsh la eng rom atarken hata verdi telefon hiç açılmıyor şarj dahi etmiyor ne yapabilirim yardımcı olurmusun ..
Elmor Hocam Note 9 imei için çok teşekkürler.
Sizden ricam Redmi 9 içinde denenmiş ENG rom ve imei için konu açabilirmisiniz.
Daha önce Redmi 9 için konu açılmış fakat bazı telefonlarda Brick olma olası olduğundan kimse yeni konu açmamıştır.
Ustam eng yükledim nvdata nvram sildim
Teli kapattıktan sonra mauimeta connect basıp teli taktığımda otomatik açılıyor telefon tuş kombinasyonları da denedim ne yapmalıyım?
Ustam eng yükledim nvdata nvram sildim
Teli kapattıktan sonra mauimeta connect basıp teli taktığımda otomatik açılıyor telefon tuş kombinasyonları da denedim ne yapmalıyım?
Kablonda ya da şarj soketinde problem olabilir, ayrıca telefonu taktığında pc tanıyor mu? Tanıyorsa aygıt yöneticisine gir bak, sürücüde ünlem işareti falan var mı.
hard brick oldu ekran komple siyah pc ye takınca sürekli port gidip geliyordu bir şekilde hallettim mtk bypass yapıp sp flash tool dan global romu attım bi şekilde. daha sonra ekran geldi fakat bootlop oldu sürekli recovery atıyordu , götürdüm telefoncuya yaptırdım 50 liraya ...4 saat uğraştırdı beni hard brickten zar zor kurtardım soft brick oldu , yoksa daha çok masraf çıkarırdı bana.
BL kilidi açıksa yapabilirsiniz, rom yüklerken dikkat edin bl tekrar kilitlenmesin. Mtk cihazlarda Bl açmak ve onarım toollar ile oldukça kolaylaștı. Ama elinizde tool yoksa dikkatli yapın işlemleri.
loveback1108 - #47
ls -al /dev/block/platform/*/by-name
dd if=/dev/block/mmcblk0p12 of=/sdcard/nvdata
dd if=/dev/block/mmcblk0p12 of=/sdcard/nvram
Bilgisayarda komut penceresinde
Adb shell
Su
Komutlarını yazdıktan sonra yazıyorsunuz.
loveback1108 - #49
Bu şekilde IMEI attım. Sorunsuz çalışıyor bir sorum var şimdi bu şekilde atılan IMEI hangi durumlarda gider.
Telefonu güncellersem gider mi?
TWRP ile format atarsam gider mi hangi durumlarda gider
Bu şekilde IMEI attım. Sorunsuz çalışıyor bir sorum var şimdi bu şekilde atılan IMEI hangi durumlarda gider.
Telefonu güncellersem gider mi?
TWRP ile format atarsam gider mi hangi durumlarda gider
Öncellikle bu konu linkinde ki eng rom kullanmadım engromv2 diye bir rom buldum bu sitede onu kullandım. Custom Rom - Xiaomi Redmi Note 9 ENG Rom V2 bu konu linkindeki romu kullandım.
Mi flash ile öncellikle bunu flashladım telefon açıldı sorunsuz bir şekilde sonra fastboot modunda nvram vs bunları sildim yedek almadan.
sonra maui meta ile IMEI yazdırdım şebekeyi vs kontrol ettim herşey sorunsuzdu telefonu fastboot moduna alıp 12.5.4 hindistan romunu kurdum şuan sorun yok
naughtybull - #52
Selamün aleyküm. Hocam bu kodları nerede yazıyoruz sadece o noktayı anlayamadım.
Tamamdır gördüm şimdi.
hocam acil dönüş olabilirmi acaba bu eng yazılımı mi flashtan yüklememe ragmen flashh all seçeneğini tıkladım bu arda ama cihaz hard birck oldu çözümü varmı tamamen siyah ekran
hocam acil dönüş olabilirmi acaba bu eng yazılımı mi flashtan yüklememe ragmen flashh all seçeneğini tıkladım bu arda ama cihaz hard birck oldu çözümü varmı tamamen siyah ekran
ustalarım eng rom yedi repair yaptım ama glabol rom atınca cihaz fastboota kalıyor yazılımıda tam yemiyor hata veriyor iki programla attım miflash bi tr tools üzerinden ama cust.img ve exaid.img yemiyor cihaz hata veriyor acil yardım nasıl çözücem
ustalarım eng rom yedi repair yaptım ama glabol rom atınca cihaz fastboota kalıyor yazılımıda tam yemiyor hata veriyor iki programla attım miflash bi tr tools üzerinden ama cust.img ve exaid.img yemiyor cihaz hata veriyor acil yardım nasıl çözücem
Fastboot command failed hatası alan arkadaşlar yani rom yüklemede yarısında kalan arkadaşlar için Flash Tool ile format+all yapıp romu yükleyip (İMEİ GİDECEK) tekrardan eng rom işlemerini yapsın ve tekrar imei yüklesin sorun düzelecek ben öyle çözdüm
çocuk fabrika ayarlanna dönmüş imei gitmiş bl kilitde kitli birtürlü baglanıp telefona açamadım bl kilidi açmak için miflaş unlock başka telefon bağlıyorum bilgisayara bu telefon bağlanmıyor sim kart takıyorum zaten görmüyor ne yapabilirim lütfen yardım