Root Reeder M8 Plus Root (+ Stock Dosyaların Olmadığı Durumlarda Root Metodu)

Nar

Yeni üye
Kayıtlı üye
18 Kas 2017
24
11
3
Merhaba forumdaşlar,

Buraya M7 Plus için kayıt olduğum günden beri hep katkıda bulunmak istemiştim. Gün bugünmüş.

Not: Özgün konudur. Forum dışı paylaşılması yasaktır. (Hep bunu demek istemiştim :D gerçi isteyen paylaşsın konu bana ait ama lütfen sitenin adını belirtiniz)

ÖNEMLİ UYARILAR:

Aşağıdaki anlatım sadece Reeder markalı M8 Plus modeli tablet içindir.
(M10 plus, M8 veya M8s DEĞİL!)
Sondaki rehber ise birçok tablete uygulayabileceğiniz belki yetersiz de olsa fikir veren anlatımdır.

Bütün sorumluluk size aittir.
Açılmama, bootloop gibi sorunlarda size yardım etme garantisi veremem.
Bütün önemli dosyalarınızı yedekleyin.

Yanlış giden bir şey olursa cihazınızın 1-2 hafta serviste kalacağını,
ve belki yazılım yükleme ücreti çıkacağını
ve belki garantinin tamamen gideceğini
gibi bütün riskleri göz önünde bulundurun.​

A - Windows ve Cihaz için Ön Hazırlıklar

Windows için:

Gerekli driverları (Bu cihaz için diye geçiyor) yükleyin ve kullandım) edinin. Linkler Reeder'ın telefonlarına nasıl Rom yüklenir isimli yazısından alınmıştır.

Ve ihtiyacımız olan . Bu klasördeki dosyaları ben oluşturdum. Biraz emek harcadım. Nasıl oluşturduğumu aşağı da anlatacağım. *

Cihaz için:


Tablette önemli verileriniz varsa mutlaka yedeklerini alın. Ne olacağı belli olmaz.
Tablette Magisk Manager isimli uygulamayı kurun. En güncel olanı kurun. tıklayarak uzantısı .apk olan dosyayı indirin ve tabletinize kurun.

B - Magisk Manager ile Magisk içeren Boot imajı oluşturma:

1 - Tabletinizde Magisk Manager uygulamasını başlatın. (Başka bir tablette değil hangisine Magisk yükleyecekseniz o tablette, kural bu)
2 - (Bu seçenek tercihinize kalmış) Sol üstteki 3 çizgiye basın, Ayarlar'a gelin, Güncelleme Kanalını Beta yapın. Benim sorunsuz kullandığım sürüm v16.1 idi ve indirdiğim sırada beta kanalıydı.
3 - İnternete bağlı olun. Magisk Manager ekranını yenileyin (yukarıda aşağı ekranı sürükleyin)
4 - "Magisk Yükle" basın. "Önyükleme İmaj Dosyasını Yamala" seçin. Burada indirdiğiniz Original_ReederM8Plus_Boot.img dosyasını* seçin ve işlemin bitmesini bekleyin. İşlem tamamlanınca cihazınızdaki MagiskManager klasöründe patched_boot.img dosyası oluşacak. Onu bilgisayarınıza kopyalayın. (Ve unutmayın bu dosya sadece M8 Plus modeli için ve hatta muhtemelen sadece o cihaz içindir, başka cihazlarda sorun yaşayabilirsiniz)

C - SP Flash Tool ile Magisk içeren Boot imajı Flashlama:

1 - Tabletinizi kapatın.
2 - Bilgisayara bağlı telefon tablet varsa çıkarın.
3 - SP Flash uygulamasını çalıştırın.
4 - Scatter dosyası olarak Scatter-M8Plus-OnlyBoot.txt dosyasını* gösterin. Sonrasında aşağıdaki listede Location olan yere tıklayın, ve patched_boot.img dosyasını seçin.
5 - Download'a basın ve bekleyin.
6 - İşte şimdi kapalı haldeki tabletinizi bağlayın. Kapanmıyorsa reset düğmesine basın, biraz bekleyin, sonra bağlayın.
7 - Flashlama işlemi kendiliğinden başlayacak. 3-10 saniye sürecek. (Eğer hiç başlamamışsa driverlarda eksik vardır, yeniden yükleyin veya MT8163 için tekrar arayın. Bilgisayarınızın cihazı mutlaka doğru düzgün görmesi lazım.)
8 - Bir hata mesajı alırsanız ASLA devam etmeyin. (Örneğin hata mesajında formatlayıp download edin derse dikkate almayın. Orada durun. Yoksa cihazı brick edebilirsiniz, başıma geldi çünkü)
9 - Eğer sonda yeşil OK varsa, işlem tamam. Cihazı normal açın, Magisk Manager uygulamasını açın, Eğer magisk yüklü derse tamamdır, tebrikler rootlama işlemi tamamlandı. Sistemsiz root yetkisine sahip oldunuz!!!
10 - Bundan sonra Magisk Manager'ın içindeki modülleri kullanarak (özellikle Xposed), marketteki rootlu uygulamaları kurarak keyif sürebilirsiniz.

_______


* Öğrenmek isteyene: Elde hiçbir rom olmadan Boot.img ve scatter.txt dosyalarını nasıl elde ettim?

Magisk biliyorsunuz root olayına farklı bir bakış açısı getirmiş, işte özetle sistemde açık arayıp sistemi değiştirmek yerine başka bir yoldan root yetkisi veriyor. Peki Magisk nasıl kurulur? Eğer CWM veya TWRP gibi custom recovery yüklü cihazınız varsa kolaylıkla Magisk flashlayabilirsiniz. Ama custom recovery bulmak zor, pek bilinmedik cihaz ise... Geriye bir yol kalıyor, eğer cihazınız SP Flash gibi yazılımla Rom yüklendiğini biliyorsanız custom recovery de şart değil. Sadece ihtiyacınız cihazınıza ait orijinal boot.img dosyası ve ona ait scatter dosyası. Bunları elde ederseniz ve orijinal boot.img dosyasını o cihazda Magisk Manager ile patchlerseniz ve bu patchlenen boot.img dosyanızı da SP Flash gibi yazılımlarla flashlarsanız %99 Magisk Sistemsiz Root olayını başardınız demektir.

Mevcut tablet çok yeni ve üretici stock rom dosyalarını paylaşmadı. Ben de SP Flash Tool'daki Readback ile cihazdaki 0x0'dan bir kaç gb veri kaydettim, bir hex editörüyle (HxD kullandım) bu dev veri dosyasında boot.img başlayan muhtemel yeri çıkardım. Daha sonra bunu Magisk Manager ile patchledim. Ve böylece dosyaları elde etmiş oldum. Boot.img'ın başladığı ve bittiği yeri M7 Plus'a ait scatter dosyası yardımıyla buldum, başka cihazlarda bulmak için için bir çok boot.img dosyasını açıp inceleyin. İlk ve son bir kaç yüz hex verisini anlamaya çalışın. Bir yerden sonra sizde yerini fark edeceksiniz. O kısımları aşırı bir dikkatle seçip (Düzenle > Blok Seç) bu seçimi kopyalayıp yeni bir dosyaya yapıştırın ve kaydedin. Bu yolla hiçbir stock rom'a gerek kalmadan orijinal imaj alabilirsiniz.

Scatter dosyasını modifiye ederken dikkat etmeniz bir çok yer var. Farklı cihazlardaki scatter dosyalarını inceleyin.

partition_name: boot <--- Bu isim çok önemli değil, ama düzgün yazın
file_name: <---Boş bırakırsanız, dosyayı kendiniz gösterirsiniz.
is_download: true <--- Scatter load sonrasında listede görünüp görünmemesini sağlar
type: NORMAL_ROM <---- boot imajı için bu değeri alıyor.
linear_start_addr: 0x4ec0000 <----Eğer diskin başından ReadBack yapılmışsa, Hex editöründeki değer. (SP Flashta bu değer gerek Download ederken gerek ReadBack yaparken başına bol bol 0 gösterilerek yazılır. 0ların sayısı çok önemli. Toplam uzunluk 16 olacak şekilde başa 0 ekleniyor...)
physical_start_addr: 0x4ec0000 <-----linear ile aynı olmalı.
partition_size: 0x1000000 <---- Bu kısım çok önemli, imaj dosyasının boyutundan az olmasın.
region: EMMC_USER <--- Cihaz belleğindeki diskteki bölümü (bilgisayardaki Önyükleme, C,D diskleri gibi) Örneğin preloader EMMC_BOOT_1 içerisinde yer alıyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

silivriserdar

Çalışkan üye
Yasaklı üye
23 Ara 2016
4,452
3,505
163
40
Paylaşım için teşekkürler. Emeğinize sağlık. Paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Nar

Yeni üye
Kayıtlı üye
18 Kas 2017
24
11
3
Bu arada cihazı dump etme olayı yeni bir şey değil elbet. MTK cihazlar için MTK Droid Tool ile mesela scatter dosyası ve diğer imajları oluşturmak çocuk oyuncağı. Sıkıntı MTK Droid Tool en son 2.5.3 (ve hatta 64 bit için birinin modladığı 2.5.3d) sürümünde. En son 2013'te çıkmış. MT65xx işlemcileri destekliyor. Yeni cihazları örneğin buradaki MT8163 gibi 64 bitli cihazlara desteği yok. Onları Miracle Box ile açabiliyoruz ki kullanımı pahalı ve aşırı servislik bir olay.... Bunlara gerek olmadan biraz çabayla sadece SP Flash Tool ve Hex editörle imaj ve scatter oluşturabiliriz. (Özellikle böyle uzatarak yazdım ki arama motorlarında sonuçlar çıksın belki birine ipucu olur diye :) )

Paylaşım için teşekkürler. Emeğinize sağlık. Paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz.




Sayın Adminler, teşekkür ederim. Teveccühlerinize layık olmaya çalışıyorum :D (Kemal Sunal'ı saygıyla anıyoruz)
 

Seismo

Yeni üye
Kayıtlı üye
25 May 2020
4
0
1
33
Merhaba. Reeder M 8 plus tableti kendi yazilim ve scatter ile format+download yaptim. Ancak calisan tablet artik calismiyor. Cihaz brick mi oldu anlamadim. Acildiginda reeder simgesi geliyor sonra kitap simgesi cikiyor 10 sn kadar kitabin yapraklari acilip kapaniyor ve dona kaliyor.. O sekilde 30 sn kadar bekleyip sonra acilis ekranina donuyor. Bu sekilde kendini reset ediyor. Calisan cihazi sanirim bozdum. Nasil bir yol izleyebilirim yardimci olabilirseniz sevinirim..
 

Paradox

Çalışkan üye
Yönetici
Kurucu
Moderatör
22 Ara 2016
14,511
5,652
163
www.yavuzcakar.com
Merhaba. Reeder M 8 plus tableti kendi yazilim ve scatter ile format+download yaptim. Ancak calisan tablet artik calismiyor. Cihaz brick mi oldu anlamadim. Acildiginda reeder simgesi geliyor sonra kitap simgesi cikiyor 10 sn kadar kitabin yapraklari acilip kapaniyor ve dona kaliyor.. O sekilde 30 sn kadar bekleyip sonra acilis ekranina donuyor. Bu sekilde kendini reset ediyor. Calisan cihazi sanirim bozdum. Nasil bir yol izleyebilirim yardimci olabilirseniz sevinirim..

Öncelikle yüklediğiniz yazılımın tam olarak cihazınızla uyumlu olup olmadığını kontrol ediniz.
Daha sonra, yazılım yükleme işlemi sırasında farklı seçenekleri seçiniz.
 

Seismo

Yeni üye
Kayıtlı üye
25 May 2020
4
0
1
33
Doğrusunu söylemek gerekirse neden sorun yaşadığınızı anlayamadım.
Yazılım yükleme aracının farklı versiyonlarını denediniz mi?
Farkli versiyonunu denemedim.. Sp Flash tool v5.1720 kullandim.. Son versiyonu bulup birde onunla denerim.. Sonuc alamazssam yazarim size :)
 

Seismo

Yeni üye
Kayıtlı üye
25 May 2020
4
0
1
33
Farkli versiyonunu denemedim.. Sp Flash tool v5.1720 kullandim.. Son versiyonu bulup birde onunla denerim.. Sonuc alamazssam yazarim size :)
Sp Flash Tool son versıyonu ıle de denedım sonuc alamadım :(
Custom rom yuklenebılse keske.. Baska rom kurardım. Bu tabletlerın kotu tarafı bu. Ne androıd versıyonunu yukseltebılıyosun nede baska bır yazılım yukleyebılıyorsun.. Cıhaz calısırken rootlasam belkı bısey yapardım.. Su an cihazı kullanamıyorum. Denemedıgı yol kalmadı. Resmen cihaz cop oldu.. Bilgisayarda cıhazın ıcınede gıremıyorum.. Icıne gırsem en azından recovery modda ıcıne rom atıp cıhazdan yuklerdım. Malesef o da olmuyo.. Cihazın USB hata ayıklama modu kapalı oldugundan usb ıle bılgısayara baglayınca erısım saglayamaıyorum..
Bu durumda recevery mode da usb hata ayıklamayı nasıl acabılırım. Yol gosterebılırsenız sevınırım..
 

Paradox

Çalışkan üye
Yönetici
Kurucu
Moderatör
22 Ara 2016
14,511
5,652
163
www.yavuzcakar.com
Sp Flash Tool son versıyonu ıle de denedım sonuc alamadım :(
Custom rom yuklenebılse keske.. Baska rom kurardım. Bu tabletlerın kotu tarafı bu. Ne androıd versıyonunu yukseltebılıyosun nede baska bır yazılım yukleyebılıyorsun.. Cıhaz calısırken rootlasam belkı bısey yapardım.. Su an cihazı kullanamıyorum. Denemedıgı yol kalmadı. Resmen cihaz cop oldu.. Bilgisayarda cıhazın ıcınede gıremıyorum.. Icıne gırsem en azından recovery modda ıcıne rom atıp cıhazdan yuklerdım. Malesef o da olmuyo.. Cihazın USB hata ayıklama modu kapalı oldugundan usb ıle bılgısayara baglayınca erısım saglayamaıyorum..
Bu durumda recevery mode da usb hata ayıklamayı nasıl acabılırım. Yol gosterebılırsenız sevınırım..

bulunan konudan faydalanarak cihazınız için yazılım arayabilirsiniz.
 

craft3545

Yeni üye
Kayıtlı üye
19 Şub 2021
1
0
1
46
Sp Flash Tool son versıyonu ıle de denedım sonuc alamadım :(
Custom rom yuklenebılse keske.. Baska rom kurardım. Bu tabletlerın kotu tarafı bu. Ne androıd versıyonunu yukseltebılıyosun nede baska bır yazılım yukleyebılıyorsun.. Cıhaz calısırken rootlasam belkı bısey yapardım.. Su an cihazı kullanamıyorum. Denemedıgı yol kalmadı. Resmen cihaz cop oldu.. Bilgisayarda cıhazın ıcınede gıremıyorum.. Icıne gırsem en azından recovery modda ıcıne rom atıp cıhazdan yuklerdım. Malesef o da olmuyo.. Cihazın USB hata ayıklama modu kapalı oldugundan usb ıle bılgısayara baglayınca erısım saglayamaıyorum..
Bu durumda recevery mode da usb hata ayıklamayı nasıl acabılırım. Yol gosterebılırsenız sevınırım..
fastboota giriyorsa cmd den fastboot boot recovery kendi orjinal recovery sine giriyor m10 pro lte de deneye deneye öğrendim