Rica ederim birilerine yardımcı olabidiysek ne mutlu. Sizinde payınız var sorunun çözümünde teşekkürler sizede.Paylaşım için teşekkürler.
Sorununuzu çözmenize sevindim.
Geçmiş olsun.
Rica ederim birilerine yardımcı olabidiysek ne mutlu. Sizinde payınız var sorunun çözümünde teşekkürler sizede.Paylaşım için teşekkürler.
Sorununuzu çözmenize sevindim.
Geçmiş olsun.
Rica ederim birilerine yardımcı olabidiysek ne mutlu. Sizinde payınız var sorunun çözümünde teşekkürler sizede.
Aynisi benimde oldu benimkisi pili bağlayınca sarja takinca otomatik aciliyor ekran yokSonunda başardım biosu resetlemeyiBenim yaptıklarımı yapın tablet pc açılacaktır. İlk önce kablosuz klavye yada normal usb klavye tablete bağlayın. Bilgisayarın power tuşuna basıp tamamen kapandığından emin olun 11 saniye kadar zamanda kapanıyor. İşlemci sıcaklığı düşüyor ben ordan anlıyordum kapandığını. 3 saniye basılıp açıyoruz pcyi ve hemen SİL tuşuna ardarda basın 7 yada 8 dakika kadar. Bios şifre bölümü gelecek şifre : KC3441* ekranda görüntü yok ama biz var gibi bu işlemleri yapıyoruz. Neyse devam edelim şifreyi şöyle girebildim ben sizde nasıl olur bilmem kablosuz klavye ile CAPS LOCK tuşuna basıp K harfi basıp ardından C harfinide öyle girdim sonra 3441 girdim en sonki yıdızı tabletin kendi klavyesinden P harfine basınca oluyor bu neden böyle anlayamadım ama öyle sonra GİRİŞ e tıklıyoruz biosa giriyoruz. Ama hala ekranda görüntü yok. Tabletin kendi klavyesinden SON tuşununa 5 kere basılcak ardından SONRAKİ tuşuna 6 kere basıp 2 kere GİRİŞ e basıyoruz ve son olarak VAZGEÇ ve GİRİŞ e basın. Bios artık sıfırlandı ve casper logosu geldi tableti bu şekilde açabildim. Sİzde bu adımları deneyerek bu sorunu çözebilirsiniz.
Aynisi benimde oldu benimkisi pili bağlayınca sarja takinca otomatik aciliyor ekran yok
Bunun sebebi sanirim bios pilinin bitmesinde kaynakli. Ölçüm 0 v cikti bios pili. Bios chipinin iki nolu basaği topraklayip enerji verildiğinde sıfırlaması lazım yalnız ben bios chipini bulamadim.
Bios pili var saat pili kadar,bios chinide buldum ,programlamak için dönüştürücü lazim cip çok küçükBu cihazların içinde Bios pili yok.
Bunun yerine bir çip var.
Bu çipte üzerinde enerji depolamıyor.
Bu nedenle kısa devre işlemi işinize yaramayacaktır.
Bios pili var saat pili kadar,bios chinide buldum ,programlamak için dönüştürücü lazim cip çok küçük
Hala yukarıdaki bilgiye ihtiyacı olan varsa ekstra klavye takmadan kendi F klavyesi ile şu şekilde yapılıyor.Sonunda başardım biosu resetlemeyiBenim yaptıklarımı yapın tablet pc açılacaktır. İlk önce kablosuz klavye yada normal usb klavye tablete bağlayın. Bilgisayarın power tuşuna basıp tamamen kapandığından emin olun 11 saniye kadar zamanda kapanıyor. İşlemci sıcaklığı düşüyor ben ordan anlıyordum kapandığını. 3 saniye basılıp açıyoruz pcyi ve hemen SİL tuşuna ardarda basın 7 yada 8 dakika kadar. Bios şifre bölümü gelecek şifre : KC3441* ekranda görüntü yok ama biz var gibi bu işlemleri yapıyoruz. Neyse devam edelim şifreyi şöyle girebildim ben sizde nasıl olur bilmem kablosuz klavye ile CAPS LOCK tuşuna basıp K harfi basıp ardından C harfinide öyle girdim sonra 3441 girdim en sonki yıdızı tabletin kendi klavyesinden P harfine basınca oluyor bu neden böyle anlayamadım ama öyle sonra GİRİŞ e tıklıyoruz biosa giriyoruz. Ama hala ekranda görüntü yok. Tabletin kendi klavyesinden SON tuşununa 5 kere basılcak ardından SONRAKİ tuşuna 6 kere basıp 2 kere GİRİŞ e basıyoruz ve son olarak VAZGEÇ ve GİRİŞ e basın. Bios artık sıfırlandı ve casper logosu geldi tableti bu şekilde açabildim. Sİzde bu adımları deneyerek bu sorunu çözebilirsiniz.
Ama hala ekranda görüntü yok. Tabletin kendi klavyesinden SON tuşununa 5 kere basılcak ardından SONRAKİ tuşuna 6 kere basıp 2 kere GİRİŞ e basıyoruz ve son olarak VAZGEÇ ve GİRİŞ e basın. Bios artık sıfırlandı ve casper logosu geldi tableti bu şekilde açabildim. Sİzde bu adımları deneyerek bu sorunu çözebilirsiniz.
şu * işaretini nasıl yapıyoruz kendi klavyesinden bir türlü olmadı
Bilgisayar imaj yüklerken bir hata oldu ve bilgisayar siyah ekranada kaldı
Kisaca sorun siyah ekran
Hakantat34 arkadaşımızın yaşadığı sorun bende de vardı ekran açılmıyor, biosa giremiyorum dediği gibi biosu resetlemeye çalıştım ama işe yaramadı. Bu sitedeki Dell marka tabletin de bios chipi aynı marka ve model . Biosu anlatılan şekilde biosu resetlemiş düzelmiş cihaz.Bu yöntemi deneyeceğim işe yararsa buraya tekrar yazarım.
Henüz cihazı açıp bakamadım. Cihazı açtığımda sonucu yazarım.