- 20 Ağu 2018
- 187
- 49
- 28
- 32
MERHABA
CASPER N410 sahiplerinin durumları malum bios kısmı tamamen şifreli (tek bildiğim şifresinin 7 haneli olduğu) bende bunun çözümlerini araştırıyorum ve bir çözüm buldum gibi ürünüm kargodan geldiği gibi deneyecektim ancak bayram girdi araya denemek isteyenler de deneyebilir.
günümüz tabletlerinde eski moda cmos kullanılmıyor bilgiler 8mb'lık eeprom çipinde muhafaza ediliyor ve bataryanın çıkarılması hiçbir fayda etmiyor
ürünün bios çip modeli : winbond W25Q64FWIG
1.8V ile çalışıyor
1.yurtdışı menşei modeli bulup o modelin bios dosyasını yüklemek.(SÖZ KONUSU DEĞİL)
bu tabletin yurtdışından getirtildiğini biliyoruz ama yurtdışı menşei modelini asla bulamadım benzer tasarımlı o kadar model var ki şaşar kalırsınız fcc id numarası olsaydı rahatlıkla bulurduk ama sadece NIRN ile başlayan saçma casper seri numarası var sitesinde kayıtlı bile değil
ki zaten toplu üretim oluyorlar marka bile yok.
2.BİOS ÇİPİNE KISA DEVRE YAPTIRMAK
bana mantıklı geldi ve bir o kadar da tehlikeli.
bir kablo ile chipin 2.pinini ve diğer ucunu da topraklama yapacak şekilde temas ettiriyoruz ve tableti açıyoruz bu sayede eeprom sıfırlanıyor elbette siteden bakıp yapmak daha iyi
yorumlara bakacak olursak bazı modellerde işe yaramış.
3.BİOS'UN YEDEĞİNİ ALIP YEDEKTEN PAROLAYI KALDIRIP GERİ YÜKLEMEK.
EĞER BU LANET TABLETTE PAROLA BİOS ÇİPİNDE TUTULUYOR İSE İŞE YARAYABİLECEK BİR TEKNİK ANCAK BUNU YAPABİLMEK İÇİN DE TEMİZ BİR BİOS DOSYASI GEREK(PAROLA OLMAYAN) SANIRIM YABANCI FORUMLARDAN YARDIM DİLENECEĞİM.
yurtdışı menşeini bilen varsa bana özelde iletsin ch341a + 1.8v programlayıcı mevcut.
şifreyi vermek isteyen olursa da sevinirim
CASPER N410 sahiplerinin durumları malum bios kısmı tamamen şifreli (tek bildiğim şifresinin 7 haneli olduğu) bende bunun çözümlerini araştırıyorum ve bir çözüm buldum gibi ürünüm kargodan geldiği gibi deneyecektim ancak bayram girdi araya denemek isteyenler de deneyebilir.
günümüz tabletlerinde eski moda cmos kullanılmıyor bilgiler 8mb'lık eeprom çipinde muhafaza ediliyor ve bataryanın çıkarılması hiçbir fayda etmiyor
ürünün bios çip modeli : winbond W25Q64FWIG
1.8V ile çalışıyor
1.yurtdışı menşei modeli bulup o modelin bios dosyasını yüklemek.(SÖZ KONUSU DEĞİL)
bu tabletin yurtdışından getirtildiğini biliyoruz ama yurtdışı menşei modelini asla bulamadım benzer tasarımlı o kadar model var ki şaşar kalırsınız fcc id numarası olsaydı rahatlıkla bulurduk ama sadece NIRN ile başlayan saçma casper seri numarası var sitesinde kayıtlı bile değil
ki zaten toplu üretim oluyorlar marka bile yok.
2.BİOS ÇİPİNE KISA DEVRE YAPTIRMAK
bana mantıklı geldi ve bir o kadar da tehlikeli.
Bağlantıyı görüntülemek için izniniz yok! Lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.
sitedeki yöntem winbond 25xx chiplerde işe yarıyormuş ama elbette sorumluluk kullanıcıya ait yöntem isebir kablo ile chipin 2.pinini ve diğer ucunu da topraklama yapacak şekilde temas ettiriyoruz ve tableti açıyoruz bu sayede eeprom sıfırlanıyor elbette siteden bakıp yapmak daha iyi
3.BİOS'UN YEDEĞİNİ ALIP YEDEKTEN PAROLAYI KALDIRIP GERİ YÜKLEMEK.
EĞER BU LANET TABLETTE PAROLA BİOS ÇİPİNDE TUTULUYOR İSE İŞE YARAYABİLECEK BİR TEKNİK ANCAK BUNU YAPABİLMEK İÇİN DE TEMİZ BİR BİOS DOSYASI GEREK(PAROLA OLMAYAN) SANIRIM YABANCI FORUMLARDAN YARDIM DİLENECEĞİM.
yurtdışı menşeini bilen varsa bana özelde iletsin ch341a + 1.8v programlayıcı mevcut.
şifreyi vermek isteyen olursa da sevinirim
Sorun çözülmüştür.
Bios Şifresi: KC3441*
Bios Şifresi: KC3441*
Moderatör tarafında düzenlendi: