Selamlar. bir kaç sorum olacak yardımcı olabilirseniz şimdiden teşekkür ederim. bi kaç gün önce idarelik 2. el biraz da kelepir casper via a1 telefon aldım ama şuan bi kaç sıkıntı yarattı onlardan bahsedeyim belki çözümüne dair bi kaç fikir verebilirsiniz.
Öncelikle telefonda android 6.0 yazılımı yüklü. otadan güncelleme denemelerimde en güncel sürümünün yüklü olduğunu söylüyor.
ikinci olarak da telefon tek hatlı lakin ayarlar kısmında çift sim ayarı menüsü var ama sadece 1. sim varsayılan olarak seçili, değiştirilemiyor. via a1s vs muhabbeti var onun için bu detayı vermek istedim. via a1s mi yoksa düz a1 mi bilemiyorum yani.
gelelim sorunuma;
telefonda acayip bir kasma var ve aynı uygulamalarla 8 gblik hafızası, 1 gblik rami olan düz takoz telefonlarda bile bu kadar kasma yaşamadım. 4 gb ram ve 8 çekirdek işlemcili bir cihaz nasıl oluyor da bu kadar kasıyor anlam veremedim. bunun bir çözümü var mıdır varsa nasıl yaparız?
telefon rom root vs işlerinden anlarım yıllardır android üzerinde uğraşıyorum özellikle HTC telefonlarında uzman sayılırım ama casper olduğu için kendim çok kurcalamak istemiyorum ama yapacağım işlemleri anlatırken rahat olabilirsiniz. telefon brick konusunda da tecrübem var inşallah bu olmaz ama

neyse şimdiden teşekkür ederim.