Çözüldü Intel Atom Z3735F İşlemcili Tabletlere Microsoft Windows İşletim Sistemi Kurmak

imhiret

Yeni üye
Kayıtlı üye
15 Eki 2022
4
0
1
36
cevabınız için çok teşekkür ederim, eeprom programlıyıcı aldım yanında 1.8v çevirici ile bios yazdım sorunsuz kullanılır oldu fakat yeterli depolama olmadığından sadece androide dönüldü, elimde a10ix tablet var x98 biosları yazdım bazısında açıldı diğer bioslarda tepki yok muhtemelen işlemci farklı, sizin paylaştığınız yada başkasınınmıydı a10ix wisky romu yüklenmedi ,sorun fastboot a girmiyor, sonrasında w8.1 yüklemek istedim rufus ile uefi yazdım ondada mmc görmüyor, acronis disk direktör ile boot edince mmc ulaşabiliyorum, bunun muadil varyantı onda v919 air 3735 olan işlemci orada partition.tbl birbirini tutmuyor, 4pda da nerdeyse 10 yıl önce chuwi vi8 için kendime göre partition editlemiştim , şimdi reeder a10ix için 10gb gpt hazır bulamazsam mecbur uğraşacağız fakat mmc görmese onu nasıl yapacağız fikrim yok, farklı çalışan bios olsa belki, onda v919 air 32/64gb geneli , üflemeli havya olsa şu mmc 64gb yapasımda var aslında ama değermiki bu tablete.
biraz karışık yazmışım, a10ix mmc hatası var ona windows yüklenmiyor genel sorun hafızayı 8gb gösteriyor(*), a8 16gb tablete bios değiştirince windows 10 lite çok rahat yüklendi fakat bu tablete uygun silead touch driver bulamadım yabancı sitelerde bulabildiğim 8" çokça farklı sürücü denedim olmadı bıktırdı, a10ix için stanley sıcak hava tabancam var ona kola kutusundan uygun başlık uydurursam soldering yapacam , mmc kurtarılamazsa a8 quad da olan 16 gb hafızayı buna takarım, aliexpress te 64 yada 32 eMMC chip baktım fiyatları yüksek geldi.
*(techtablets ve 4pda forumundan edindiğim bilgi)

mr_syl

Yeni üye
Kayıtlı üye
16 Eyl 2021
4
0
1
35
Windwos 8 mi olması lazım 8.1 mi windows 10 64 bit de acpi hatası aldım 32bit zaten görmüyor

mr_syl

Yeni üye
Kayıtlı üye
16 Eyl 2021
4
0
1
35
yükledniz fakat ne ile yükleme yaptınız eeprom ile mi, usb vs ile yükleme yapılamadı baidu dan da indirme olmuyor muallak bi tarif , chuwi vi8 sevdiğim cihaz dual boot herşey çalışıyordu , fakat bu reeder tabletlere ne bios nede windows yüklenebiliyor , reeder ın saçma safan isimli tabletlerine birşey yükleyemedim elimdeki tabletler, a8ic noir ve a8ic quad
Nasıl biosu yüklediniz hocam

mr_syl

Yeni üye
Kayıtlı üye
16 Eyl 2021
4
0
1
35
cihaz casper t18-m sadece windows 8 64 bit rtm isosu çalıştı yukarıda paylaşılan isolar çalışmıyor 64 bit sistem dosyası edinin hatası veriyor.Ondada da dil seçim ekranında klavye mause çalışmıyor çalıştırmanın yolnu nasıl bulabilirim