teşekkürler hallettim ama nasıl hallettim hatırlamıyorumBrick olmuş.
EFS yedeğini aldınız mı? Orijinal IMEI'lerin olduğu QCN dosyasını temin ettiniz mi?
Hayır ise,
1. TWRP'ye girin. EFS yedeğini alın.
2. TWRP'de iken EFS bölümlerini silin.
3. Android 10 olacak şekilde bir FASTBOOT ROM'u miflashtools ile yükleyin.
O zaman açılacaktır.
Bundan sonra tekrar 1.yazıdaki adımları takip ederek repair işlemini yapabilirsiniz.
İşlemi yaptıktan sonra telefon devamlı açılıp kapanıp recovery moda giriyorsa brick olmuş.Merhaba arkadaşlar konu başlığındaki maddeleri yaptım ancak yeni oluşan qcn dosyasını restore yaptıktan sonra cihaz yeniden başlıyor ve twrp ekranında kalıyor daha sonra twrp üzerinden format işlemini yapıyorum sim kartı çıkartıyorum cihaz açılıyor bir kaç dakika sonra tekrardan sim kartı takıyorum ve tekrar yeniden başlayıp twrp modunda başlıyor. Sorun hakkında bilgisi olan varmı ?
İşlemi yaptıktan sonra telefon devamlı açılıp kapanıp recovery moda giriyorsa brick olmuş.
Yapacağınız adımlar,
1- TWRP modda ilk başta EFS yedeklerini aldığın için tekrardan almana gerek kalmaksızın EFS YEDEKLERİNİ ilk yazıdaki kodlarla SİLİN.
2- Android 10 sürümlü FASTBOOT rom indirin ve cihazı FASTBOOT moda alın.
3- Miflashtools programı ile CLEAN ALL seçeneği seçilerek ROM'u flashlayın.
Bu aşamadan sonra cihaz normale dönecek; ancak EFS yedeğini sildiğimiz için hat işareti X şeklinde görünecek.
Elde QCN yedeği olduğu için 33.adımdan itibaren QCN'yi QFİL ile tekrar flashlayın.
Cihaz açıldıktan sonra hat gelmiş olacak, bundan sonra istediğiniz Android sürümünü kurup kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin.
arkadaşlar merhaba. Com port moduna alınca drıver'ı bulamıyor. Nerde hata yapıyorum acaba
Bu aşamada 5.madde de parantez için yazılı İZİN VERME İŞLEMİNİ VERDİYSENİZ sorunsuz geçecek. Vermediyseniz telefon ekranını takip ederek çıkan ekranda İZİN VER'i tıklayın. Bu aşamalarda telefon ekranında MAGISK uygulaması herhangi bir izin isterse izin verin.adb shell
su
19- Şimdi bilgisayarımızın aygıt yöneticisine giderek telefonun portlarının (kimi arkadaşlarda sorun olmadığı, kimilerinde olduğu için) açılıp açılmadığını kontrol edelim.setprop sys.usb.config diag,diag_mdm,adb
Merhabalar,merhabalar cok guzel paylasımlar yapmıssınız bır telefona ımeı attım ancak ıkıncı telefonuma nedense atamıyorm. 18 adb shell su komutunda hıc bır sey goremıyorm nedense magıskı guncelledm yukledım fakat 18 de kaldım gunlerce 2 gun sonra telefonum kapanıyor yardımcı olma sansınız varmıdır adb' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file. bu uyarıyı alıyorm ne yapmam lazım acaba cok tesekkur ederım cvp verırsenız
pm atarmısın bende tek port cıkıyor ve qcn toolsu actıgımda aygıt yonetici kafayı yiyor bırakıp bırakıp duruyorqfil programı içerisinde select port'a tıkladıktan sonra SHOW NON QDLOADER... şeklinde yazan yazı yanındaki kutucuğa tık işareti koyarak portların geldiğini göreceksiniz.
Yine olmuyorsa teamviewer id - şifre verin bakayım.
Merhabalar,pm atarmısın bende tek port cıkıyor ve qcn toolsu actıgımda aygıt yonetici kafayı yiyor bırakıp bırakıp duruyor
İyi günler imei attıktan sonra bl kapatırsak telefon brick olur mu bl açık mı kalmalıİşlemi yaptıktan sonra telefon devamlı açılıp kapanıp recovery moda giriyorsa brick olmuş.
Yapacağınız adımlar,
1- TWRP modda ilk başta EFS yedeklerini aldığın için tekrardan almana gerek kalmaksızın EFS YEDEKLERİNİ ilk yazıdaki kodlarla SİLİN.
2- Android 10 sürümlü FASTBOOT rom indirin ve cihazı FASTBOOT moda alın.
3- Miflashtools programı ile CLEAN ALL seçeneği seçilerek ROM'u flashlayın.
Bu aşamadan sonra cihaz normale dönecek; ancak EFS yedeğini sildiğimiz için hat işareti X şeklinde görünecek.
Elde QCN yedeği olduğu için 33.adımdan itibaren QCN'yi QFİL ile tekrar flashlayın.
Cihaz açıldıktan sonra hat gelmiş olacak, bundan sonra istediğiniz Android sürümünü kurup kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Yanlış bilmiyorsam bl kilidi ni kapatmamanız lazım bir dahaki IMEI işleminde sıkıntı olur. İşlemleri yaptıktan sonra root ve magisk ile uğrasan birisi değilseniz fasboot rom ile temiz kurulum yapın clean all seçeneği seçili olsun yanlışlıkla kilidi kapatmayın. Sonrasında güncelleme olsun sıfırlama olsun bir sıkıntı çekmezsiniz.İyi günler imei attıktan sonra bl kapatırsak telefon brick olur mu bl açık mı kalmalı
Çok uğraşıyorum x3 üm var haftada 3 4 rom değiştiriyorum ama mi 10t nin miui güzel gibi bu yüzden kararsız kaldımYanlış bilmiyorsam bl kilidi ni kapatmamanız lazım bir dahaki IMEI işleminde sıkıntı olur. İşlemleri yaptıktan sonra root ve magisk ile uğrasan birisi değilseniz fasboot rom ile temiz kurulum yapın clean all seçeneği seçili olsun yanlışlıkla kilidi kapatmayın. Sonrasında güncelleme olsun sıfırlama olsun bir sıkıntı çekmezsiniz.
M2007J3SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bence MIUI güzel birde Indo rom yüklerseniz MIUI arama mesajlaşma olur ses kaydedici gayet güzel kullanılır.Çok uğraşıyorum x3 üm var haftada 3 4 rom değiştiriyorum ama mi 10t nin miui güzel gibi bu yüzden kararsız kaldım