Ustam şimdi telefonuma imei atılmış yalniz mesaj geldi klonlu diye daha başlamadım bl açık içinde magic yüklü şuanda bir işlem yapmadim eski kullanmadigim samsung cihazimin imei atmak istiyorum bilgisayar mevcutMerhaba,
Hangi aşamada takıldınız?
Ustam şimdi telefonuma imei atılmış yalniz mesaj geldi klonlu diye daha başlamadım bl açık içinde magic yüklü şuanda bir işlem yapmadim eski kullanmadigim samsung cihazimin imei atmak istiyorum bilgisayar mevcutMerhaba,
Hangi aşamada takıldınız?
O zaman,Ustam şimdi telefonuma imei atılmış yalniz mesaj geldi klonlu diye daha başlamadım bl açık içinde magic yüklü şuanda bir işlem yapmadim eski kullanmadigim samsung cihazimin imei atmak istiyorum bilgisayar mevcut
Merhabalar,konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim.
İşlemleri sorunsuzca yaptım ama dün gelen mesajda imei klonlanmış vs kapatılacaktır dedi BTK. Bu nasıl olabiliyor evde 3 sene kullanılmamış bi telefonla yapmıştım imei işini . tekrar başka imei yapsam aynı sorunu yaşar mıyım ? İşlemlerden sonra root yetkisini kaldırmıştım sebebi bu mu?
konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim.
İşlemleri sorunsuzca yaptım ama dün gelen mesajda imei klonlanmış vs kapatılacaktır dedi BTK. Bu nasıl olabiliyor evde 3 sene kullanılmamış bi telefonla yapmıştım imei işini . tekrar başka imei yapsam aynı sorunu yaşar mıyım ? İşlemlerden sonra root yetkisini kaldırmıştım sebebi bu mu?
Teşekkür ederim başka telefon vardı şimdi onu deniyecemİşin gerçeği, çoğu kaçak telefon getiren kişi veya kişiler, uzun süredir kullanılmayan IMEI bilgilerini bir şekilde tespit edip kullanabiliyorlar.
Ayrıca, BTK istese, kimseye IMEI değişmiş cihaz kullandırmaz.
Sonuçta IMEI hangi cihaza ait ve IMEI en son hangi cihazda kullanılmış hepsi tespit edilebiliyor.
Lakin burada biraz gevşeklik var ki, bu da IMEI değişimi yapanların işine geliyor.
teşekkürler deniyorum şimdiMerhabalar,
Bir şekilde klonlanmış. O imei unutun artık.
Root işlemleri imei'yi klon yapmaz.
Yeni imei işlemi için,
Cihazı rootlayın ve 26.adımdan başlayarak işlemleri yapın.
Kolay gelsin.
Teşekkür ederim başka telefon vardı şimdi onu deniyecem![]()
ustalar selamlar, benim bir Mi Note 10 cihazım var imei onarımı yaptırdım telefoncuda, cihazın şuan modem dosyasının bozuk olduğuna 100 de 100 eminim, kendi kendine wifi aç kapa yapıyor sürekli mobil şebeke gidip geliyor, hem wifi hem mobil internet çok yavaş vs. bir sürü sıkıntı yaşıyorum.
Buradaki anlatım anladığım kadarıyla benim cihazımda da uygulanabilir. Sorum şu,
1 - Benim cihazıma uygun orjinal temiz ellenmemiş QCN dosyası nasıl bulurum?
2- Bu anlatımdaki yöntem ile baştan aşağı yükleme yaptıktan sonra (henüz öğrenmedim ama) bootloader kilidini kapatsam cihazım imei siler mi? bir çok banka vs. uygulama cihazım rootlu olduğu için kısıtlı özelliklerle çalışıyor bundan kurtulmak istiyorum.
Teşekkürler.
şunu biliyorum, benim cihazım daha önce rootlu idi yanlışlıkla factory reset yapıldı IMEI uçtu, bunun üzerine yükleme yapan arkadaş ben buna bir IMEI atayım tamamdır dedi. en son yaptığı işlemin detayını bilmiyorum ama yaşadığım sorun sabitRoot kaldırmak için bl kilitlemenize gerek yok, bl kilitlerseniz ileride şebeke sorunu yeniden çıkma durumunda başınız ağrır. Bl açık kalmasının hiçbir mahsuru yok.
Onarım yaptırdığınız yer ORJ qcn kullandı ise şebeke sorunu çıkmayacaktır. Modem dosyası ile qcn farklıdır. Doğru işlem yapmak için biraz daha araştırıp öyle devam edin.
Factory reset ile bu cihazın (mi 10t ve mi 10t Pro) imei silinmez, bir eksiklik ya da yanlışlık var gibi.şunu biliyorum, benim cihazım daha önce rootlu idi yanlışlıkla factory reset yapıldı IMEI uçtu, bunun üzerine yükleme yapan arkadaş ben buna bir IMEI atayım tamamdır dedi. en son yaptığı işlemin detayını bilmiyorum ama yaşadığım sorun sabit
Mi Note 10 cihazımda yaşıyorum problemi, 10T Pro cihazıma buradaki şekilde yüklemeyi yeni yapacağımFactory reset ile bu cihazın (mi 10t ve mi 10t Pro) imei silinmez, bir eksiklik ya da yanlışlık var gibi.
Merhabalar,ustalar selamlar, benim bir Mi Note 10 cihazım var imei onarımı yaptırdım telefoncuda, cihazın şuan modem dosyasının bozuk olduğuna 100 de 100 eminim, kendi kendine wifi aç kapa yapıyor sürekli mobil şebeke gidip geliyor, hem wifi hem mobil internet çok yavaş vs. bir sürü sıkıntı yaşıyorum.
Buradaki anlatım anladığım kadarıyla benim cihazımda da uygulanabilir. Sorum şu,
1 - Benim cihazıma uygun orjinal temiz ellenmemiş QCN dosyası nasıl bulurum?
2- Bu anlatımdaki yöntem ile baştan aşağı yükleme yaptıktan sonra (henüz öğrenmedim ama) bootloader kilidini kapatsam cihazım imei siler mi? bir çok banka vs. uygulama cihazım rootlu olduğu için kısıtlı özelliklerle çalışıyor bundan kurtulmak istiyorum.
Teşekkürler.
teamviewer bağlantı bilgileri gönderin bakayım.merhaba diag portu ekranına kadar sorunsuz geldim ancak aygıt yöneticisinde telefonun driverlarını bir türlü bulamadım
merhaba ilginize teşekkür ederim diag portu açarken telefondan dosya paylaşımını seçtiğim için açılmıyormuş hallettim adımları uygulayıp imei mi düzelttim teşekkürlerteamviewer bağlantı bilgileri gönderin bakayım.
konu için çok teşekkürler. ben de dün akşam bu rehberle repair yaptım. işlem sorunsuzdu. pixel experience android 12 yükleyip magisk attım, yine sorunsuz çalışıyordu ta ki magiskten bir modül yükleyene kadar. modülü yükleyince telefona loop'a girdi. ben de twrp'den elimle sildim, telefon açıldı fakat bu sefer de sim kartı görmemeye başladı. magisk'i kaldırdım, dolayısıyla twrp de gitti fakat sim kart gözükmüyor yine. imei sim2 de duruyor, sıfırlanmamış yani. sorun android 12 mi yoksa farklı bir şey mi anlamadım. böyle bilinen bir sorun var mı acaba?
Evet sim kartı takılı değil diye görmüyordu. Sorunu tespit edip çözdüm. Magisk son sürümündeki zygisk yol açıyormuş. Bankacılık uygulamaları için magisk hide yerine kullanmak istemiştim. Sıfırdan magisk hide ın olduğu son sürüm olan v23 ü kurdum sorun düzeldi. Hem uygulamalar rootu görmüyor hem de hat sorunsuz.Cihazınızda yalnızca acil aramalar mı yaziyor veya Hizmet yokmu yaziyor.